loading
To be healthy!
To be beautiful!
To be perfect!

BOŽIĆNI SPECIJAL

Popusti u prosincu!

BOŽIĆNI SPECIJAL

MEZOTERAPIJA

2+1 GRATIS

-33%
MEZOTERAPIJA

Trajni lak EMi

100 kn za nove klijente!

-40%
Trajni lak EMi

ZA ČLANOVE DVORANE

Svi tretmani salona ljepote

-15%
ZA ČLANOVE DVORANE

Epilacija IPL

Cijena: od 1000

   Jedina u svijetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja dlaka (trajna epilacija) je epilacija laserom. 
   Laserski snop se usmjerava na kožu gdje se snop apsorbira u pigmentu folikule dlake (melanin). Svjetlosna zraka se u koži pretvara u toplinu koja trajno uništava folikulu dlake. Folikule dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosječno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90% dlaka, u fazi regresije (katogena faza) 1%, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30% dlaka.
   S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikulu dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 6 do 12 tjedana (ovisno koji dio tijela se tretira), kada folikula dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta. Nakon svakog pojedinačnog tretmana slijedi "miran" period od oko 1 – 3 nedjelje (individualno), nakon kojeg počinju rasti prorijeđene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vrijeme prvog tretmana. Obično je potrebno ukupno 4 do 5 tretmana (prosjek). U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštećenja, moderniji laseri za epilaciju imaju mogućnost hlađenja tretiranog dijela kože. Pored toga što štite kožu, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osjećaja bola.
Većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena ali simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što također ovisi o tipu kože). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-30% dlačica. Na tretman je potrebno doći sa dlačicama koje su duge oko 1 mm. Ovom metodom se mogu raditi praktično svi dijelovi tijela, osim predjela oko samih očiju.

   Epilacija laserom tj. trajna epilacija je medicinska, neinvanzivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih dlaka. Svi naši klijenti su svjesni da je nemoguće postići 100% uspjeh u trajnoj epilaciji, ali se on najčešće kreće od 90% – 95%. Također je važno napomenuti da postoji i određeni broj pacijenata koji su “non-respond”. Zato se u svijetu sve više uvode novi termini, kao što je “permanent hair reduction” – trajno i značajno smanjenje broja dlaka u aktivnoj fazi rasta.

   Tko su kandidati za trajnu epilaciju?
Kandidati su ljudi od adolescencije do starije životne dobi, i žene i muškarci, dakle pacijenti sa prekomjernom dlakavošću.

  • Epilacija laserom je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svijetu!
  • Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svijetlu kožu, hormonalni balans i pozitivan genski status.
  • Oko 4 nedjelje prije trajne epilacije laserom, dlake se ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekt) da se ne bi oštetio korijen dlake.
  • Poslije prvog tretmana i između narednih, dlake se ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom! U tijeku pripreme za prvi tretman, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (škaricama, brijačem ili depilacijskom kremom).
  • Često se dogodi da klijenti prave duže pauze između tretmana, te ponekad čupaju dlake iz korijena ili ih izbjeljuju. To mogu raditi, ali najmanje mjesec dana prije sljedećeg tretmana.
  • Oko 2 nedjelje prije i poslije trajne epilacije se ne smijete intenzivno sunčati niti koristi solarij, uz obavezno korištenje SPF 30+.
  • Prije laserskog tretmana ne smiju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija